Inzicht

Handeling

Verandering

Visie

Ik ben een positief mens, zie altijd het goede en kwetsbare in een mens maar ook de kracht. Ik behandel mensen zoals ik zelf behandeld zou willen worden, met respect, warmte, oprechte belangstelling, alle aandacht, met integriteit, humor, ernst wanneer dat nodig is.
Ik zie ook altijd dat degene die bij mij onder behandeling is een onderdeel is van een geheel wat bestaat uit familie, werk, maatschappij. De knelpunten en beïnvloeding daarvan probeer ik duidelijk te laten voelen waardoor iemand inzicht krijgt en iets kan doen aan zijn of haar situatie. Dit kan confronterend zijn maar is soms nodig om iemand een stap te doen maken naar autonomie. Uiteindelijk is het doel voor de cliënt om vanuit het hart te gaan leven en niet vanuit angst en verkramping. Dit geeft energie en de mogelijkheid om weer te kunnen genieten van het leven.

Nieuwe inzichten in de opleiding, gaan ervan uit dat er niet altijd inzicht nodig is om van de klacht af te kunnen komen. Soms is het ook te confronterend en kan het trauma daardoor verergerd worden. Mocht dit zo zijn dan is er met Cranio Sacraal Therapie, met name in de behandeling bij chronische stress, de mogelijkheid om dit voor zover mogelijk te omzeilen en wel de klachten te doen afnemen. Soms is er dan nog maar een klein stukje van het trauma over waar inzicht bij nodig is om de klacht geheel te doen afnemen. Natuurlijk zal ik deze nieuwe inzichten meenemen in mijn behandeling.


Naast het behandelen van mensen met emotionele problematiek geeft het mij ook veel voldoening om puur fysieke klachten te behandelen waardoor mensen weer goed herstellen.
Ik doe ook aan intervisie en supervisie omdat je, je eigen functioneren binnen het beroep steeds weer moet toetsen aan andere collega’s. Voor mij is mijn werk het mooiste en leukste werk dat er voor mij bestaat.