Inzicht

Handeling

Verandering

Reacties van Cliënten

Daarmee heb je mij de kans gegeven mijn blokkades en klachten op te ruimen.

Heel veel lof Mary, voor je kundige, liefdevolle en meelevende manier van werken. Daarmee heb je mij de kans gegeven mijn blokkades en klachten op te ruimen. 

Ik vind het geweldig hoe je mij gesteund en gemotiveerd hebt deze weg af te leggen. 
Lieve groet, Marja de Jong

Ik voel mij een blij en opgeruimd mens. Ik heb mijn problemen op fysiek, emotioneel en mentaal gebied verwerkt.

Mijn ervaring met de cranio-sacraaltherapie bij Mary Hazelaar is zeer positief. 

Bij binnenkomst neemt Mary alle tijd om rustig naar mijn hulpvraag te luisteren. Ook schrijft zij alles nauwkeurig op, zodat zij een duidelijk beeld van mij krijgt. Vervolgens beginnen we met de behandeling op de zeer comfortabele massagetafel. 

Met mijn hoofd in haar handen begint ze subtiele en zachte bewegingen te maken en brengt zij langzaam mijn energetische- en fysieke lichaam in beweging. Dit is een heel bijzondere en prettige ervaring. Ik voel van binnen stroming komen en mijn fysieke lichaam begint langzaam spanning los te laten. Af en toe vraagt Mary mij hoe het voelt en door dit uit te spreken voel ik dat het proces van het zelfherstellend vermogen zich in mij versterkt. Mijn lichaam en geest gaan letterlijk samenwerken en weten als geen ander wat goed voor mij is. Mooi. De ruimte die dan in mij ontstaat is wonderlijk en dat geeft enorm veel zelfvertrouwen. Na afloop geeft Mary nog tips mee, zodat ik thuis verder kan gaan met mijn genezingsproces. Ik heb inmiddels 6 behandelingen gehad en kan oprecht vanuit mijn hart zeggen dat ik op verschillende niveaus mijn problemen heb verwerkt op fysiek-emotioneel en mentaal gebied. Ik voel mij een blij en opgeruimd mens. 

Ingezonden door Marion van Houdt

Mijn levenskwalitiet is zo enorm toegenomen. Ik heb Niet Aangeboren Hersenletsel/whiplash na een auto-ongeluk. Shocktrauma.

Na een auto-ongeluk in 2000 kreeg ik de diagnose Niet Aangeboren Hersenletsel/whiplash.
Met symptomen als: hoofdpijn, oog-aangezichtspijn, duizeligheid, zweten, uitputting, moeite met denken,
lopen, dagelijkse handelingen, arbeidsongeschikt. Mijn ervaring met Cranio ging al jaren terug. Het hielp als
"onderhoud", zodat hoofd-oogpijn niet steeds tot migraine leidde. Voor de duizeligheid zag niemand (ook neurologen
psychologen, revalidatie-artsen) een oplossing. Dus toen Mary dacht daar zeker aan te kunnen werken met,
Somatic Experiencing, de traumamethode die zij met Cranio-Sacraaltherapie combineerde,leek mij dat te optimistisch.

De behandelingen gaven me echter snel grote verbetering in mijn klachten als hoofdpijn en zweten. Na ca. 6 maanden,
éénmaal per maand, samenwerken op de tafel, was me ook duidelijk geworden dat mijn duizeligheid patronen kende en
besloten we daar aan te werken. Door het grondige voorwerk leverde dat verrassend snel grote resultaten op. Na drie
behandelingen had ik niet alleen veel minder oog-aangezichtsklachten maar was de dagelijkse duizeligheid ook verdwenen.
Met een levensveranderend verschil.

Ik kan normaal bewegen, denken en dagelijkse taken uitvoeren.
Ik moet nog wel conditie opbouwen na 17 jaar. Ik rust 50% minder, ben gaan hardlopen en voor mij het belangrijkste: als
voormalig musicus maak ik enorme vorderingen op mijn instrument, wat voorheen ondenkbaar was gebleken. En ik kan weer koken.
Het is voor mij essentieel dat Mary het tempo van de behandeling goed kan afstellen op mijn belastbaarheid en mijn grenzen
vaak beter aanvoelt dan ik. Daardoor ging het proces wel rustig aan maar kreeg ik geen terugval, zoals in het reguliere
circuit wel gebeurde. De duizeligheid speelt mij af en toe nog parten bij hevige emoties of overprikkeling. Er is dus nog
wat werk te doen, maar mijn levenskwalitiet is zo enorm toegenomen dat het wel als een wonder voelt. Minstens zo goed hebben haar uitleg, geduld, begrip en menselijkheid mij gedaan.  Wat een verademing na alle onbegrip in het reguliere circuit.

Ingezonden door M.

 Ik kan nu weer pijnloos en ontspannen de toekomst tegemoet. Ik had ernstige rugpijn en perikelen na mijn hartoperatie.

 Ik wil je hierbij bedanken voor de goede hulp/behandeling van een ernstige rugpijn en perikelen na mijn hartoperatie. De behandeling vind ik secuur een veelzijdig. Het feit dat er een blokkade, fysiek maar ook in mijn denken zat  "tussen de oren noemde men dat vroeger" waar ik mij niet bewust van was. De adviezen die je mij gaf hebben me veel goeds gebracht. Het heeft me geleerd , beter op de balans van lichaam en geest te letten. Ik kan nu weer pijnloos en ontspannen de toekomst tegemoet. Bedankt voor de dagelijkse tips etc.

Vriendelijk groetend Gerard

 Het is alsof ik letterlijk mijn basis terug vond. Mijn bekken kwam weer in balans.

In een sessie kom ik terug in het gevoel van een situatie en door dat te "herbeleven" kan ik het gevoel verwerken. En daarna verdwijnt die gebeurtenis naar de achtergrond. En als ik erover nadenk of praat later is dat op een "normaal"gevoelsniveau en niet meer heftig emotioneel. Vooral de sessie waarbij er voelbaar iets veranderde in de stand van het schaambeengewricht heeft erg veel gedaan. Zowel lichamelijk als geestelijk. Het is alsof ik letterlijk mijn basis terug vond. 

Sindsdien durf en kan ik mezelf bovenaan zetten en dan pas de rest en dat met een gezonde dosis egoïsme mezelf serieus in acht nemen. Het is geweldig om samen, dit met en in vol vertrouwen in elkaar, te kunnen bewerkstelligen.

Ingezonden door Wendy

 Er zijn nu dagen dat ik geen pijn heb. Het gaat steeds beter met mijn bekeninstabilitiet.

Na de geboorte van mijn zoon heb ik bekkeninstabiliteit gekregen waarvan ik helemaal niet wist dat ik dit had. Ik heb een jaar fysiotherapie gehad waarbij ontdekt werd dat ik bekkeninstabiliteit had. Ook mensendieck om mijn houding te veranderen waardoor je minder pijn zou moeten hebben. Maar de pijn bleef.Ik heb hiervoor 15 jaar lang allerlei soorten van therapie gehad. Er ging geen dag voorbij dat ik geen pijn had.
Al een tijdje wordt ik nu behandeld met een voor mij zeer bijzondere therapie. Cranio-sacraal. Er zijn nu zoveel dagen dat ik niet meer de pijn had die ik altijd had. Ik heb geen tintelingen meer in mijn been en ook geen dof gevoel meer. Er zijn nu dagen dat ik geen pijn heb. De behandelingen die ik nu krijg daar zit al weer een wat langere periode tussen. Het gaat steeds beter. 

Ingezonden door Silvia

 Jouw integrale aanpak van Cranio-Sacraal therapie, psycho-balancing en lichaamsmassage heeft mij veel gebracht.

In 2012 heb ik aan Mindfulness gedaan. Pas toen besefte ik dat ik veel symptomen had van Chronisch Stress Syndroom. Ik ging op zoek op internet en kwam bij jou terecht. Naast mijn stressgevoeligheid wilde ik ook het rouwproces na het overlijden, verlies van 2 van mijn broers in begin 2012 onderzoeken.

Eigenlijk zat ik al jaren niet goed in mijn lichaam. Ik had last stemmingswisselingen in combinatie met ADD.
Na een uitgebreide intake was er een hele lijst van 'klachten' waar ik aan wilde werken. We hebben klacht voor klacht opgepakt. Niet alles tegelijk maar 1 voor 1.  Ik heb veel onderwerpen met jou besproken en met name 'doorvoeld'.
Het was een proces van 'afpellen' voor mij. Ik was elke keer verbaasd wat er met mijn hoofd en lichaam gebeurde als ik bij jou op tafel lag. Bij jou heb ik echt ervaren dat je jezelf echt kunt veranderen. Ik heb negatieve gevoelens over mijn ouders en jeugd kunnen omzetten naar iets positiefs. Dat geeft veel rust.Een prachtige ervaring waren de regressie-sessie naar mijn tijd als foetus in de buik van mijn moeder. Ook heb ik het verlies van 2 broers een plek gegeven zodat ik daar mee verder kan. Jij voelde altijd goed aan wat ik op dat moment nodig had. Jouw integrale aanpak van Cranio-Sacraal therapie, psycho-balancing en lichaamsmassage heeft mij veel gebracht.Verder gaf je mij goede handvatten om thuis verder te werken. Kortom, ik heb elke sessie met jou als waardevol ervaren. 

Ingezonden door Rob

 Ik kwam binnen als een lichamelijk en geestelijk wrak

Mary Hazelaar is voor mij al jaren een geestelijk zorgverlener zoals die er eigenlijk ook bij de ggz zou moeten zijn
Naast haar speciale gave om fysieke blokkades en weggestopte emoties via lichaamswerk los te krijgen heeft zij mij ontzettend geholpen bij een langdurige heftige en explosieve traumaverwerking door niet sec haar werk te doen
maar door haar enorme betrokkenheid en verantwoordelijke manier van werken
Ze noteert per behandeling wat er afgesproken is en werkt consciëntieus en nauwgezet en opbouwend aan verwerking maar ook toekomst gericht
Ik kwam binnen als een lichamelijk en geestelijk wrak en ben nu weer in staat mijn eigen bedrijfje en privéleven en gezin te runnen.
Niet in de laatste plaats door haar behandeling
En ik heb zeer veel vergelijk met andere reguliere behandelmethodes
En ben dan ook enorm blij met specifiek deze cranio sacraal therapeute
Een aanrader net zoals ze mij ooit door een vriendin aangeraden is


Ingezonden door Nancy