Werkwijze

Hoe ga ik te werk?

Tijdens de eerste sessie (behandeling) houd ik een intakegesprek. Deze vragen hebben betrekking op zowel fysieke als psychische klachten, erfelijke aandoeningen, ongelukjes, ongevallen en bijzonderheden tijdens de bevalling. Als het om puur fysieke klachten gaat blijft het bij een korte intake. Als het om emotionele problematiek gaat zal ik dieper ingaan op de achterliggende problematiek. Indien nodig zal ik vragen om een levensloop te schrijven. Tijdens dit gesprek stel ik vast of mijn behandeling voor jou geschikt is. Meestal is er een frequentie van een sessie éénmaal in de twee weken. Als de klachten afgenomen zijn wordt de frequentie om de drie à vier weken afgebouwd tot de klacht over is of de cliënt er goed mee om heeft leren gaan.

20171130 132000 smallHoeveel sessies?

Het is sterk afhankelijk van hoe lang je al last hebt van een klacht. Het lichaam laat de spanning los wanneer het zich serieus genomen voelt. 

Als het gaat om klachten met emotionele oorzaken, zullen er meer behandelingen gedurende een langere periode nodig zijn. Dan gaat het o.a. om overspanning, depressie of andere klachten.Tussentijds zullen we enkele keren evalueren om te kijken wat er bereikt is en of we op de goede weg zijn. De behandeling wordt afgesloten met een eindevaluatie.

 

Innerlijke rust en algeheel welbevinden.

Soms wil iemand eenmaal in de zes à acht weken blijven komen voor een behandeling omdat deze zich daar erg goed bij voelt. Er wordt dan wel gekscherend gezegd dat er teruggekomen wordt voor een “onderhoudsbeurt”.
Het voordeel hiervan is dat je op deze manier preventief kunt behandelen. Vaak is er toch iets gebeurd of is er stress opgebouwd waardoor er in het lichaam iets niet prettig aanvoelt maar er nog geen ernstige klacht is ontstaan. Na één behandeling kan deze er dan weer voor een lange tijd tegen. Hiermee worden ernstige klachten die meerdere behandelingen nodig hebben voorkomen.

Ook zonder concrete klachten is een behandeling aan te bevelen om even tot jezelf te komen en de weldaad van diepe ontspanning te ervaren. Zo bevordert het je innerlijke rust en algeheel welbevinden.