Behandeling

Behandeling in de praktijk

Tijdens een behandeling lig je ontspannen op de behandeltafel. Bij voorkeur wordt er loszittende kleding gedragen. Een knellende riem en sierraden worden afgedaan.De sessie duurt ongeveer anderhalf uur inclusief gesprek. Bij kinderen is het vaak wat korter. 

Tijdens de behandeling wordt aandacht gegeven aan het gebied waar spanning is er wordt aan jou gevraagd dit ook te doen. Ik raak zacht aan. Jouw lichaam reageert op aanraking, op wat er gezegd wordt, op gedachten en beelden. Ik vraag terwijl mijn handen zacht om het gespannen gebied liggen of je kan waarnemen hoe deze spanning of pijn ontstaan is. Ik zal goed luisteren en voelen om de juiste vragen te stellen om jou te helpen ontdekken wat de oorzaak is. Als je samen bij de oorzaak komt van het probleem en er een oplossing komt vanuit een innerlijk weten wat op dat moment wordt uitgesproken kan jouw lichaam de spanning en/of pijn loslaten. Het lichaam wordt zo gestimuleerd om zich op een natuurlijke manier te herstellen. 

Tijdens de behandeling komt er een zachte beweging vrij vanuit het lichaam waardoor balans ontstaat. Deze beweging zal ik begeleiden en ondersteunen. Je lichaam gaat weer functioneren zoals het bedoeld is. 

Herstel mogelijk zonder inzicht?

De  ervaring leert dat het niet altijd nodig is om een emotionele oorzaak op te sporen. Behandeling met massage en Cranio Sacraal Therapie is dan voldoende om de klacht te verhelpen.

 

20171130 131807 small

Psychosomatische klachten

De een krijgt bij stress last van zijn maag, de ander gespannen kaken, migraine in het weekend, bij weer een ander  “schiet het in zijn rug”. Het kan steeds weer terugkeren of chronisch worden. Voor iedereen is dit wel herkenbaar. Psychosomatische klachten. De verbinding geest en lichaam komt hier duidelijk naar voren.

Stillpoint

Tijdens een behandeling van het Cranio Sacrale systeem kan een stillpoint optreden. Een korte periode waarbij het ritme vrijwel stil ligt en het denken wordt stopgezet. De energie wordt dan onttrokken aan de hersenen en ingezet voor reparatie van het lichaam. Ook tijdens onze slaap kennen we stillpoint-perioden waarin het lichaam zich herstelt.

Familieopstellingen bij cranio-sacraaltherapie.

Een mens is altijd een onderdeel van een familiesysteem. Er kan dan ook met familieopstelling (systemisch gewerkt worden volgens Bert Hellinger) tijdens een behandeling. Dit kan door inzicht in subtiele maar zeer essentiële werking binnen het familiesysteem de effecten van de therapie versterken.  

Homeostase – evenwicht.

Tijdens de behandeling worden “zachte” technieken gebruikt. Desondanks kan het gebeuren dat de cliënt tijdelijk, soms zelfs een paar dagen, een toename van de klachten ervaart. Dit proces is vergelijkbaar met de effecten van homeopathie. Tijdens de behandeling worden krachten in het lichaam losgemaakt die na de behandeling doorwerken als een domino-effect. Het moet ook weer een nieuw evenwicht vinden. Dit kan gepaard gaan met een vermoeid gevoel. Het lichaam heeft dan alle energie nodig om herstelwerkzaamheden uit te voeren. Na dit zelfregulerende proces van het lichaam zal verbetering en ontspanning optreden.

Het is aan te raden om na een behandeling één à twee dagen rustig aan te doen en voldoende water te drinken...